Brutschin vaihtaa luokkaa

Saksan F3 Trophyn ylivoimaisesti voittanut Riccardo Brutschin vaihtaa luokkaa kauden finaaliin Oscherslebenissä. Saksalainen ajaa kauden viimeisen kisan uudempien autojen Cup-luokassa. Talli pysyy kaluston vaihtuessakin samana. Auto on toinen Suomeen keväällä rantautuneista F305-mallin Dallaroista, jonka ArtLine varustaa tiettävästi samanlaisella OPC Challenge -moottorilla, jota talli käyttää Trophy-luokan Arttecheissään.

Family 1 Opeliin perustuva OPC-mylly on käytössä ainoastaan Saksan ATS-sarjoissa. Siinä on millin isompi (27mm) kuristin kuin oikeissa F3-moottoreissa, minkä ansiosta koneesta on saatu selvästi kestävämpi ja näin ollen edullisempi tehojen pysyessä kuitenkin samalla viivalla FIA:n sääntöjen mukaisten moottorien kanssa.

Eräät kilpailijat toivovat, että nämä budjettimyllyt sallittaisiin pian myös Nordic F3 Mastersissa, mutta sääntömuutoksella on myös vastustajansa.

Share

Leave a Reply